В България цари хаос, който правителството не може да овладее, но напрежението все още не е достигнало връхната си точка, а истината за ситуацията се прикрива от управляващите политически формации. Така обрисува обстановката в страната председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Цветанов смята, че смъртта на дясната ръка на лидера на ДПС Ахмед Доган – Ахмед Емин, е продължение на управленската криза, която от няколко месеца тресе държавата. Той прогнозира, че БСП ще направи всичко възможно да прикрие истината по случая Ахмед Емин, защото тя ще повлече и тях.

Цветанов отчете като грешка коалирането с ВМРО за местните избори миналата година и определи като предателство поведението на воеводите, защото са нарушили предизборното споразумение с ГЕРБ и са се коалирали с БСП. Свалянето от поста на председателя на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев е подмяна на местния вот, това е обида не само за ГЕРБ, а за Пловдив. Кюмюрджиев, който е председател на градската организация на герберите, остава на поста си и няма да бъде сменян. Правителството прави голяма грешка като дели общините на “свои” и “чужди”, смята Цветанов. Той посочи като пример Пловдив, където при управлението на коалицията ГЕРБ-ВМРО държавата не е осигурява достатъчно средства за решаване проблемите на града, а след влизането на БСП в управлението веднага са се намерили средства за различни проекти. Въпреки минаването си в опозиция, ГЕРБ ще подкрепя всички разумни предложения на пловдивската община, увери Цветанов. Най-важният приоритет на партия ГЕРБ на местно ниво, според него, е максималната мобилизация на районите и работата за доброто бъдеще на града.

Цветан Цветанов участва в Пловдив в кръгла маса на тема “Към по-добър живот чрез качествено здравеопазване, отворено към хората”. На форума бе представена Националната програма за развитие на здравния сектор, подготвена от ГЕРБ. /БЛИЦ