Операцията по задържането на кмета на община Гърмен Ахмед Башев е била непрофесионална, смята председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Служителите в ДАНС са си свършили работата, но възлагането на акцията, нареждането за начина, по който да бъде направена е непрофесионална, заяви той по БНТ тази сутрин. Това е направено по нареждане на ръководството на ДАНС и ако имаше реален парламентарен контрол върху агенцията някой трябваше да носи отговорност, а защо не и да бъде отстранен този, който е разпоредил по този начин да бъде проведена операцията, коментира Цветанов. Според него не може да се прави по този начин акция в район със смесено население, защото налага противопоставяне между хората.
За да се провежда по този начин акцията и служителите на нахлуят в дома на кмета, трябва да има достатъчно аргументи за задържане за 72 ч. и след това да се иска мярка за неотклонение, смята той.
Това, което са направили ми наподобява на мутренския подход от 90- те години, добави Цветанов.
Според него единственият изход за България е следващото правителство да бъде дясно центристко.
Това правителството направи от страната най – корумпираната в Европа и отдалечи я от европейските ценности, отсече председателят на ГЕРБ./БЛИЦ