По икономически и политически показатели България, Румъния, Кипър и Полша били десетина години след Турция. Това пише в днешния си брой македонският вестник “Вечер”.

Според анализа ЕС прилага двойни стандарти при приемането на членките си. Евсросъюзът се ръководел главно от държавата, а не според правилата. Постоянно били приемани нови и нови условия и критерии, според които да кандидатства бъдеща членка, гневи се вестникът. 
Македония чака дата за преговори вече трета година, а Турция чакаше 40 години и чака още. Турция се демократизирала с бързи темпове и икономически заякнала. По тези показатели е далеч пред България и Румъния, които вече са в ЕС. 
В анализа пише още, че европейците били изпълнени с предразсъдъци спрямо Македония, поради незачитането на етническите права и за това се забавяли преговорите на страната с Брюксел. “У нас се почитат всички етнически права, но нищо не са ни предложили още. България например, не зачита културното и политическо определяне на македонците, но е в Съюза”, жалва се вестникът. /БЛИЦ