Тъжна новина за гражданите на Мелник насред вота за местна власт

Градът вече няма да си избира кмет, затова следващият градоначалник ще бъде назначен, защото жителите му били много малко

Най-малкият град в България - Мелник вече стана толкова малък, че няма право сам да си избира кмет.

Жителите на градчето са намалели до около 180 и така следващият градоначалник ще бъде назначен, а не избран.

Независимо от това местните хора са спокойни и силно се надяват Мелник да се развива като туристическа дестинация, предаде Нова тв.

Малкото останали се събират близо до мегдана край изоставена сграда, която в миналото е била турски конак, после е станала общежитие, а днес изглежда отчайващо рухнала. Пред тази сграда вървят закачките на мелнишките младежи.

В Мелник хората си имат проблеми. Да, някой ще каже малки проблеми, но пък в малкия град местните си държат на исканията.

„Училището, което е много зле и то трябва да се ремонтира. Трябва по-често да се хвърля боклука, защото лятото много мирише“, разказаха местните жители.

Единственото препитание тук са механите и ресторантите. И затова борбата между местните хора, и преди, и след избори е, кой ще привлече повече клиенти.

Ако се провеждаха избори за туристическа дестинация Мелник щеше да отиде поне на балотаж, шегуват се в градчето. И не са далеч от истината, защото забележителностите в района са десетки.