В Демократична България не знаят дарител ли им е Прокопиев

Христо Иванов не бил гледал дарителския списък поименно

От "Демократична България" не знаят кои са им дарителите за предизборната кампания, стана ясно от признанието им пред медиите.
Христо Иванов си нямал и представа дали подсъдимият Иво Прокопиев е проявил щедрост към съмишлениците си от ДБ, за да успеят да вкарат поне един евродепутат, съобщава Канал 3.

Иванов не успя да отрече с категоричност, че Прокопиев е спонсорирал кампанията на ДБ. "Това не ми е известно, но аз не познавам всички дарители. Не съм гледал всеки дарител поименно", изпадна в противоречие Христо Иванов.

В напъна да се измъкне от въпроса, Иванов се оплете тотално, защото излезе, че хем познава някои дарители, но не всички, хем в същото време не бил гледал списъка с имената им.

С други думи - някои дарители се знаят, други не, но е по-удобно всички дружно да се премълчат. Все пак Иванов обеща отчетност до лев кои са спонсорите и колко са инжектирали в кампанията за ЕП, в която отидоха близо 200 хил. за медийна реклама. По официални данни към 22 май на сайта "Отворен парламент" ДБ са изхарчили повече пари за медии от ДПС, Атака и НФСБ и по разходвани пари се нареждат веднага след БСП, Воля, ГЕРБ и ВМРО.

В същото време другият водач на изборното обединение Атанас Атанасов заложи на скромността и не хареса свързването на Прокопиев с дарения за избирането на Радан Кънев. "Нашата кампания беше сравнително скромна, ние сме извънпарламентарна формация. Работили сме с финансови средства само от дарители, всичко това е публично. Можете да се запознаете и да не акцентирате сега върху едно или друго", издразни се Атанасов.