В парламента ще ври и кипи заради убийството в Галиче

ГЕРБ внасят предложение за промени в Наказателния кодекс

ГЕРБ внася промените в Наказателния кодекс, провокирани от убийството на 18-годишно момиче в Галиче. Това обяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев по време на брифинг в Народното събрание.

„ГЕРБ изпълни своя ангажимент, който поехме, както помните и както бяха информирани всички български граждани миналата седмица при срещата при премиера Бойко Борисов с бащата на убитото момиче в Галиче. Днес внасяме предложенията ни за промени в НК, свързани с края на гарантираното намаляне на присъди за непълнолетни извършители на тежки и умишлени престъпления против личността“, каза Манев.

Тялото на 18-годишната Андреа беше открито на 11 януари. Тя е изнасилена, а гърлото й е било прерязано. Виновен за убийството се оказа 17-годишният Аксел Олегов. Тъй като е непълнолетен, наказанието за извършеното от него престъпление е от 5 до 12 години „Лишаване от свобода“.

На 20 януари се проведе среща при премиера Бойко Борисов, на която присъстваха бащата на убитото момиче в Галиче, народни представители от ГЕРБ и представители на прокуратурата.Резултатът от нея бе депутатите от ГЕРБ да предприемат законови мерки за предотвратяването на тежки престъпления като в Галиче.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!