Членове и симпатизанти на Национален фронт за спасение на България от Смолян и областта изразиха подкрепата си за коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ е СЕК)“. На среща с тях при препълнена зала водачът на листата на партията за предстоящите европейски избори Валери Симеонов отговаряше на множество въпроси, свързани с предстоящия вот и програмата на партията за него.

На срещата присъстваха още зам.-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев, както и Венера Тодорова – шеста в листата на коалицията, и Славчо Атанасов на 17 позиция.

„Това, което ще правя в Евопарламента, ще е продължение на дейността ми в България, на защитата на българските интереси и на последователната ми борба срещу. Мога да дам пример с американските централи „Марица” 1 и 3, чиито договори трябва да бъдат прекратени, защото ощетяват българската енергетиката.

България само със 17 депутати няма особени шансове, но е много важно да се вземе по-активно участие в подготовката на нормативните актове, в една по-прецизна предварителна оценка на въздействието на всеки нормативен документ, който се приема.

Важно е и това да бъде съобразено с малките държави, в частност и с България и за да търси консенсус с бившите социалистически държави, с които имаме най-близки проблеми. Това са неща, които не чуваме в платформите на останалите кандидати, но това са тежките въпроси, които трябват да бъдат решавани и целите, с които трябва да влезе всеки българин в Европейския парламент“, каза по време на срещата Валери Симеонов.
 


Хората в този край отчетоха направеното от родолюбивата партия до момента като законодателни инициативи, дарителски акции за храмове и паметници, развитието на туризма и др.

Именно заради многото успешни начинания на НФСБ мотото на родолюбивата коалиция е „Вместо думи – действия“. Родопчани твърдо подкрепят Валери Симеонов за предстоящия вот.

„ Много хора искат да отидат и в нашия и в Европейския парламент, но те не са създали и едно работно място до сега. Те не могат да видят какви са действителните проблеми и икономически, и социални. Когато си създал бизнес като Валери Симеонов можеш да взимаш правилни управленски решения и да помагаш на хората, които са те избрали“, каза областният координатор на НФСБ в Смолян Владимир Гърбелов. 

Всеки, който желае да подкрепи родолюбивата коалиция, може да го направи като гласува на изборите за Европейски парламент на 26 май с бюлетина номер 1.