В студиото на Бареков: Акад. Петър Иванов постави тежка диагноза - Христо Иванов и Радан Кънев страдат от шизофрения!

Христо Иванов и Радан Кънев страдат от шизофрения, а политическите им формации (б.р. „Да, България” и „Нова република”) могат да се определят като шизоидни. Такава тежка диагноза постави известният антрополог и психолог акад. Петър Иванов по време на премиерния епизод на предаването на Николай Бареков „Презареди България”.

Евродепутатът стартира телевизионната си продукция на 2 март и обяви, че ще се излъчва всеки четвъртък от 22:00 часа по Евроком. Обратния завой от политиката към журналистиката той обясни с погрома на медиите в България и тоталната липса на свобода на словото. 

Хора с профил като този на Иванов и Кънев имат особена мисловна продукция, шизоидни елементи в разсъжденията си и гротескно поведение, разкри акад. Иванов. На въпрос  от водещия защо подобни видимо опасни за обществото личности се лансират от сутрин до вечер от националните медии, антропологът обясни, че у нас, когато си плащаш добре, придобиваш „цяла кохорта обслужващ персонал от социолози, политолози и журналисти”.

 В студиото на Бареков акад. Иванов категорично заяви, че у нас липсва политически елит и сравни политиците ни с „лазарки" –„ ходят от къщата на къща и там, където пуснат повече кравайчета, започват да пеят и да дават всичко от себе си”. 

В началото на пилотния брой на авторското си предаване Бареков направи тежки признания пред зрителите и за първи път в телевизионен ефир даде отговор на въпроса защо отказа участие в предстоящите извънредни парламентарни избори. Политиците са заприличали на глутница, аз отказвам да бъда част от това. Макар и вълк-единак, аз съм от тези политически животни, които не са свикнали, да играят в цирка редом с лъвовете и мишките, призна той и прогнозира, че тези избори няма да донесат нищо добро на България.  Мачът е нагласен, победителите са предизвестени, загубили няма да има - всички ще „седнат на софрата”. Целта е реанимация на провалената политиката на ГЕРБ, категоричен е Бареков.