Валери Симеонов попари здраво всички българи за ваксините срещу К-19

Нали не се заблуждавате, че ще сме първите, които ще ги получим, запита лидерът на НФСБ

Електронното управление се забави прекалено много. Старал съм се каквото съм поел като ангажимент, да го изпълня. Това заяви в "Още от деня"лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов. 

"В последно време всяка партия внася законопроекти, които са неин приоритет или са свързани с избиратели", коментира той предложение на ВМРО за трюфелите от последните дни.

"Всичко е във вероятностен план за ваксините. Те още не са дошли, няма ги", каза Симеонов и добави:

"Нали не се заблуждавате, че България ще е първата, която ще получи ваксини. Всяка компания ще насочи усилията си към по-големите потребители. Ще получим ваксина, но не е ясно кога. Освен това не се знае и колко хора ще искат да си сложат от тази имунизация. Аз също не бих избързвал, защото те са в период на неизвършено изпитание", подчерта той. 

Според него има вероятност Бургас да остане на сухо. "Това, което каза Емил Димитров беше спонтанният вик на неразбирания и на болка на човек, който иска да си върши работата, но не получава съдействие от никъде", каза Симеонов. 

По думите му ще има водна криза, ако не се извършат спешни мероприятия с подаването на вода от други язовири към Бургас. 

Той коментира и поредното вето на президента Румен Радев от преди няколко дни:

"Това е един невзрачен човек, случайно попаднал в президентството от някаква служба. Да не взима отношение. Той критикува всяко действие, това не допринася с нищо, особено сега, когато имаме нужда от единение", каза Симеонов и добави, че така той само саботира и спъва работата на парламента.

"Как ще приемем предложения на БСП, които ще доведат до дебалансиране на бюджета и ще сринат държавата", запита той.

"В едно семейство няма ежедневна хармония, защо очаквате в правителството да има", пита още лидерът на НФСБ. 

"Вечно щастие и хармония - няма, важно е да се постигат поставените цели от правителството. Мисля, че резултатът е налице. Пенсията например вече е 350 лв., а не 300 лв. Програмата, под която сме се подписали, в голямата си част е изпълнена", подчерта той.

Според него България, като държава, трябва да подпомага икономиката, но помощите трябва да са през бизнеса. "Затваряме заведенията за хранене и развлечение, а помощта остава 60/40. То няма как и 80/20 да е един работодател да плати заплата. Държавата трябва директно да помага", каза Симеонов.