Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов разкри пред управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов какво ще се случи оттук нататък с управляващата коалиция. 

"Правителството остава в непроменен състав и с премиер Бойко Борисов. Хоризонтът на работа ще бъде изкарване на пълния мандат до редовните парламентарни избори. Не се предвиждат промени в състава на Министерски съвет, не сме дебатирали промени и в кабинета", заяви за БЛИЦ Симеонов. 

Зам.-шефът на НС е категоричен, че няма да се поддават на протестите и те няма да повлияят върху политиката на правителството. 

Каракачанов каза пред БЛИЦ тежката си дума за Бойко Борисов! СНИМКИ

"Няма сбирщайнът от кръстовищата да решава съдбата на страната. Ние продължаваме да изпълняваме коалиционното споразумение. Имаме важни задачи в сферата на здравеопазването, които касаят противодействието на пандемията COVID-19. Ще продължим да работим сериозно и по патриотичните приоритети, свързани с противодействие на битовата престъпност и създаване на доброволни отряди", подчерта пред БЛИЦ Симеонов. 

Попитан за днешното изказване на президента Радев, Симеонов бе лаконичен, но пределно ясен: "Радев се опитва да направи противоконституционен преврат. Намесата му в политиката на правителството е недопустима. Колкото и на някои хора да им се иска, правителството ще изкара своя мандат и изборите ще бъдат редовни, а не извънредни".

Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ