Касабов е от възрожденски тим патриоти, истински патриоти. Хора смели, борци, той си беше мъжкар от всякъде. България загуби истински патриот в негово лице. Това заяви лидерът на НФСБ и съпартиец на починалия от коронавирус депутат Валентин Касабов - Валери Симеонов.

По думите на Симеонов той бил истински съратник и приятел. „С него не една битка сме водели“, добави Симеонов и уточни, че битките ли били срещу геноцида срещу българския народ по време на турското робство. Лидерът на НФСБ подчерта, че всички битки, които са водели са били успешни. По думите му рядко се раждали такива хора.

Симеонов даде да се разбере, че именно, за да не се стига до такива ситуации са искали по- строги мерки срещу COVID-19. „Дадохме една скъпа жертва, човек, който без време си отиде. Беше физически здрав, спортуваше, не пиеше, не пушеше, но ето отиде си без време“, добави Симеонов.

„Една свидна жертва, която показва, че трябва да сме много внимателни с тази опасна пандемия“, каза той.

По думите на Симеонов Касабов работел от вкъщи. „В един период се включваше дистанционно, за съжаление положението му се влоши и той влезе в реанимация и не успя да се пребори, въпреки че бе боксьор, но загуби рунда срещу коронавируса“, завърши Валери Симеонов.