Мисля, че днешният ден е ден на поврат, водораздел. Ден, в който повече не би трябвало да има заблуди по отношение на това коя политическа сила носи отговорността за държавата и коя не носи никаква отговорност, а съществува благодарение на ефектната, повърхностна политика от времето на предосвобожденска България, да си го кажем направо – Байганьовска политика.

Това заяви лидерът на НФСБ и част от управляващата коалиция и тази на ОП Валери Симеонов на извънреден брифинг пред репортери, след като парламентът не успя да събере кворум тази сутрин. 

"БСП и ДПС си показаха истинското лице – на лицемерни политици. Ако досега можеше да се намери оправдание за отсъствието им в зала и повърхностното им заяждане, отхвърляне на всички предложения без аргументи, и ако това обяснение би могло да бъде опита за намиране на собствена ниша в ежедневната политика, сега, когато сме в навечерието на приемането на бюджета, то е безотговорно", категоричен е той.

"Трима депутати от групата на ОП са с положителен тест за К-19, единият е много тежко състояние. Друг е под карантина. Такова нещо се случва и с колегите от ГЕРБ и от Воля. Сега ли трябва да показваме такова поведение и отношение?", запита той.

"Какво е тяхното послание – не ни интересува бюджетът, не ни интересува състоянието на България. Те сега ликуват и тържествуват в техните стаи. Това се казва „пир по време на чума”. Мисля, че днешният ден ще помогне да прогледнат дори и слепите избиратели", категоричен е Симеонов.

Даниела Дариткова се включи в брифинга и уточни, че от парламентарнАта група на ГЕРБ има двама карантинирани народни представители, които са били в контакт с болен от К-19


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!