Валери Симеонов: Всеки заслужава увеличение на заплатата, не само полицаите (ВИДЕО)

По наша традиция си показахме магариите пред целия свят, каза вицепремиерът

„По наша традиция всеки трябва да си покаже магариите на целия свят“. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на bTV по повод вчерашните протести, който се проведоха в София точно по времето, в което България застана начело на ЕС.

„Мен ме не питайте. Тепърва ще обсъждаме този въпрос. За мен лично е изненадващо решението на Борисов“, така вицепремиерът коментира новината, че правителството отпуска 100 милиона лева за полицаите.
 
„Наливане в каца без дъно и извиване на ръцете точно във вчерашния ден“, каза още той, а водещият Антон Хекимян припомни, че премиерът каза, че ще има пари, но при доказани резултати.

„Всеки заслужава увеличение на заплатата, не само полицаите, но случайно да сте чули, че живеете в най-бедната страна в Европа“, попита Симеонов.

За показния разстрел в София на бизнесмена Петър Христов той заяви: „Не мога да гадая дали ще бъде разкрито убийството на бизнесмена Петър Христов. Да не забравяме и отвличането на Адриян Златков - с него започна черната серия. Да не говорим и за стрелбата срещу данъчния служител“.
 
„Не познавам Христов. Запознах се с досието му и мисля, че мотивите за убийството му може да са икономически, но не трябва да давам акъл на разследващите“, каза още вицепремиерът.

„Лишен е от основание този вот на недоверие. Защо сега от опозицията заговориха за серията убийства, които се случиха през последните дни, а преди това имаха други изсмукани от пръстите и лишени от основания мотиви“, каза вицепремиерът по повод готвения вот на недоверие към кабинета на Борисов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!