„Поразен съм от това, че прокуратурата не ме уведоми за акцията на Държавната агенция за национална сигурност в Министерството на земеделието и храните, не знам какво се случва там”, коментира пред Дарик radio ресорният министър Валери Цветанов започналите проверки във ведомството.
 Той уточни, че засега ще се въздържи от официален коментар, докато не се срещне с главния прокурор Борис Велчев.

Цветанов обясни, че няма информация за извършени злоупотреби със заменки на земи и че ще отговаря само за лично подписаните от него 13 протокола.

„Аз не съм цървул, нито случаен човек, аз съм нормален човек, гражданин, освен това и министър на земеделието, ако иска някой да направи нещо, във всички случаи трябва да ми се обади и да каже и аз ще му окажа съдействие. Тогава щях да тръгна веднага и да зарежа Винарията (бел. ред. – министър Цветанов присъства на откриването на Винария 2009 в Пловдив) и да отида там. В случая обаче такова нещо няма”, каза министърът на земеделието.На въпрос дали допуска да има случаи с незаконни заменки на земи Цветанов заявява: "Не мога да отговоря на този въпрос дали допускам, или не допускам, тъй като съм се подписал под тези 13 протокола, аз съм го обсъждал с моите експерти, взимал съм мнение, поемал съм отговорност". /БЛИЦ