Валери Жаблянов се озъби на офертата на Борисов към Нинова: Беше неуместно и несериозно!

"Предложението на Борисов Нинова да стане председател на парламента е несериозно, защото не може да има такова предложение, без да има коалиционни разговори. След като БСП категорично заяви, че не може да бъде коалиция, предложение не би следвало да има. Вероятно има друг мотив. По скоро е едно неразбиране за това какво означава парламент". Това заяви депутатът от БСП Валери Жаблянов в ефира на Нова телевизия.

"Изцяло неуместно от всяка една гледна точка беше това предложение. Коментирахме няколко от основните въпроси, които касаят България. Предложили сме в НС да има подкомисия за контрол на дейността на КЕВР", разкри Жаблянов.

На вчерашната среща ГЕРБ и БСП са коментирали освен председателството на България на Съвета на ЕС, но и теми като сигурност, доходи, а дори и цените на газа. БСП са поставили въпроса за преизчисляване на границата за компенсации.

Жаблянов обаче посочи, че не са навлизали в детайли по този въпрос. Левицата е поискала да има подкомисия в парламента, която да контролира работата на КЕВР. "Увеличението е следствие на задържането на цената на газа по политически причини, няма общо с Газпром", заяви още бъдещият депутат.

По повод призива на президента Румен Радев да се променят правилата за гласуване в чужбина, Жаблянов коментира, че се е наблюдавало грубо вмешателство на турската страна в изборния процес у нас. Той обаче посочи, че "не трябва да се забрани на българите в чужбина да гласуват".