Валерия Велева обясни какви страшни неща са се случили в комисията "Манолова"

Този фарс, този театър през последните три дни представи България като абсолютно неадекватна пред Европа

Имам усещането, че ние се връщаме 11 години назад, когато Борисов дойде на власт с обещанието за възмездие. Такъв беше неговия ореол - че ще въздаде възмездие след корумпираното управление на Сергей Станишев.

Днес отново ние очакваме някой да въздаде възмездие. Днес отново говорим за корупция, мутризация, за откраднати бизнеси. Страшни неща се казаха в комисията "Манолова". 

Това коментира в ефира на Нова тв Валерия Велева.

Ние не можем да бъдем съдници. Комисията не може да бъде съдник. Това се извършва от компетентните органи. За съжаление, всичко, което беше изнесено в комисията, поради факта на нейното конструиране, се превърна в някаква степен във фарс.

Представете си какъв театър са гледали всички европейски посолства, които са наблюдавали всичко това, което ние им предложихме в последните три дни с цялата тази атмосфера в комисията, която беше изключително неадекватна за мястото, където тази комисия заседаваше, подчерта тя.

Не може една държава по този начин да показва колко е неадекватна и до каква степен бизнеса е паднал. Ние показахме, че бизнеса у нас е на абсолютно мутренско ниво, коментира Велева.