Администрацията у нас няма да отговори на призива на ДСБ и ГЕРБ за национален бойкот и за блокиране на българските институции. Това заяви министърът на държавната администрация Николай Василев вм Пазарджик, предаде БНР.
"Това за мен е абсурд в една нормална, цивилизована, европейска държава. Не може да има, независимо от политическата ситуация, от политическите пристрастия, не може да има подобни методи за политическа дейност", бяха думите на Василев.
Според министър Николай Василев, критиките в европейския доклад не трябва да се приемат еднозначно. Той определи и хода на Оперативната програма за административен капацитет като нормален.
"Към месец август 2008-ма ще сме усвоили и изцяло изплатили към бенефициентите 12 милиона лева, което прави 46 процента от парите за първата година. Към края на 2008 очакваме да се усвоили всички пари то 2007-ма, а към средата на 2009-та очакваме да се усвоили всички пари то 2007-ма, всичките за 2008-ма и част от парите за 2009-та. Въпреки някои частични опити и ние да бъдем оклепани с останалите заедно, за момента полагаме максимални усилия да защитя имиджа на нашата програма и да я опазя от всякакви незаслужени критики, за да не попадне и тя някак си под общия знаменател", каза министърът на държавната администрация. /БЛИЦ