Важен разговор между Борисов и сръбския му колега Вучич, ето какво са си говорили двамата лидери

Бежанската криза и енергетиката са били основни теми

Тази вечер българският премиер Бойко Борисов проведе телефонен разговор със своя сръбски колега Александър Вучич, предаде БГНЕС, като се позовава на информация от кабинета на сръбския министър-председател. Двамата са разговаряли за мигрантската криза, както и за необходимостта от увеличаване на двустранните комуникации и сътрудничество за запазване на сигурността и спокойствието на гражданите в двете държави.

От кабинета на Вучич уточняват, че в телефонния разговор двамата са обсъдили двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и изграждането на интерконекторна връзка между Сърбия и България. Репортерът на БГНЕС припомня информацията на сръбското министерство на отбраната от днес, в която се казва, че през последните пет дни е регистриран увеличен миграционен натиск от България и Македония към Сърбия.

В този период 1 044 мигранти са се опитали нелегално да преминат сръбската държавна граница. От създаването на съвместните полицейски и военни екипи на 22 юли до днес в Сърбия са открити 6470 мигранти, които са се опитали нелегално да преминат границата. В този период са задържани и 45 трафиканти на хора.