Опасни за здравето са думи с "П" като "ДПС" и "БСП", които биха били скандирани на предизборни срещи. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Калин Вельов по време на дебата по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение за изборите.

В началото на изказването си той заяви, че иска да разведри атмосферата.

"Ние музикантите, които записваме в студио, ако сте забелязали, имаме черни, кръгли мрежички пред микрофоните, които спират компресията.

Това са букви, които изхвърлят много въздух. За съжаление при пандемична обстановка това предизвиква изхвърляне на слюнки и е опасно за здравето. Обикновено думи, които съдържат "П" и които биха скандирани на срещи като "БСП" и "ДПС" са опасни за здравето, коментира още Вельов.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ веднага отговори с контра въпрос: Абревиатурата ПКП влиза ли в категорията опасни за здравето думи?
"Репликата ми е във въпросителна форма. Абревиатурата ПКП влиза ли в тази категория или не влиза?", попита още веднъж Карадайъ.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще се въздържи от коментар. "Това беше толкова грозно", заяви тя.
Абревиатурата "ПКП" стана популярна след изказване на премиера Борисов по адрес на Караянчева, изтекло в скандален запис през лятото.