Венко Сабрутев проговори за снимките на Кирил Петков и Йордан Цонев

Никога представител на ДПС не е идвал в стаята на ПП за каквито и да е разговори, бе категоричен депутатът на промяната

Нямам представа кога е заснета тази снимка. Виждам, че това са кулоарите на парламента. Това са коридорите. Нямам представа какво са си говорили. Но ако се опитвате по някакъв начин да ни обвържете с ДПС, вижте начина по който се гласува. Първите два дни ГЕРБ и ДПС гласуваха заедно.

Така депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев в ефира на Нова тв коментира снимката, която в четвъртък разпространи БЛИЦ, на която Кирил Петков и Йордан Цонев обсъждат нещо в кулоарите на парламента. 

Кирил Петков и Йордан Цонев в опасна близост в кулоарите на НС, говориха за... СНИМКИ 

Водещите на сутрешния блок на Нова тв го провокираха, че има информация за това, че представители на ДПС са посещавали стаята на ПП в парламента. 

"ДПС са идвали в нашата стая? Не съм сигурен, че такова нещо се е случвало. Никога не се е случвало представител на ДПС да е идвал в стаята ни", каза той. 

Що се отнася до избора на председател на НС Сабрутев коментира, че от ПП искат публичен дебат. "Ние сме против задкулисието, това е нещото, което искаме - да влезнем в зала с камери и микрофони и да преговаряме на лидерско ниво", обясни той.  По думите му ПП са свикали среща извън парламентарната зала, за да може да нея да присъства и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който не може да влиза в пленарната зала, защото не е депутат. 

"Първата партия не може да намери мнозинство, затова ние поемаме инициативата да го направим публично. Нека лидерите да седнат пред журналистите и да направят този дебат, да селектират критерии и човек , който да обедини народното събрание, защото държавата има необходимост от спешни решения. Не можем да си позволим лукса да съсипем едно НС просто ей така. Хората искат решения, а не допълнителни проблеми", каза още Сабрутев.  

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук