Вежди Рашидов проговори за "Мултигруп" и силните думи на жена си

Идва зима, разчитам парламентът да работи и да бъдат разумни. Плюенето не е политика

Хората наистина ме обичат. Това обяви новоизбраният председател на Народното събрание Вежди Рашидов пред bTV.

Той даде пример с изборите в Пловдив, където след като той се върнал в листата, ГЕРБ станали първа сила в региона.

"Жена ми каза: добре стоиш, добре се оправяш", добави още Рашидов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също го поздравил и му обяснил, че се справя добре и стои достолепно.

„Ако не се справям, ще се оттегля. Аз съм бил два мандата министър. Трябва ми малко време, за да навляза в процедурите на парламента. Щом жена ми ми каза, че стоя добре и се оправям – това е една оценка от моята съпруга. Прекрасни хора седнаха като заместници. Ще приемем ротационен принцип на управление и всички ще имат възможности“, добави той.

„Най-лесно се работи с Бойко Борисов. Той е сговорчив, отворен към диалог. След избора Борисов ме поздрави и каза, че се справям добре. Политиката на партията се провежда през много хора, през негови заместници“, сподели Рашидов.

„Времето е в ръцете на хората. Българският народ е този, който ни е избрал - той ще ни и изгони. Безкрайно не може да се опъва ластикът. Идва зима, разчитам парламентът да работи и да бъдат разумни. Плюенето не е политика. Зимата идва и трябва да се работи. Театри има достатъчно, но политиците трябва да работят“.

„За разлика от Асен Василев аз имам биография. Той ми е градски – от Хасково сме по-интелигентни хора. Това е падение. Той трябва да ми прочете биографията. Той в момента е лидер на една партия, но това говорене не е политическо, а обидно“, коментира Рашидов думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“, че избора му за председател на парламента е „фасада“.

Минало

"Аз никога не съм работил една секунда в "Мултигруп". "Мултигруп" е една организация, корпорация - както искате го наречете. Аз познавам от социализма Илия Павлов и никога нищо лошо не ми е направил, за да не му бъда приятел.

Илия Павлов не знам дали някой го е осъждал за нещо, но тази мантра се върти по друга причина. Малко хора знаят, че Илия Павлов работеше в Министерството на културата в "Студио Време". Оттам го знам", обясни Вежди Рашидов. 

"Илия Павлов за нищо не е осъден. И, второ, аз от приятели не се отказвам и не предавам. Нямам никакви други взаимоотношения, освен че бях приятел на Илия Павлов. Той ме прие за приятел и аз го приех за приятел. Какъв е проблемът", попита председателят на парламента.  

Все още съдя служебния министър на културата Велислав Минеков. Този тираж „мултак“ тръгна от него, обясни той.

Отношенията с Русия

Аз изразих лично мнение относно поканата на руския посланик за откриването на Народното събрание. Това не ми пречи да се подчиня на партийното решение, коментира Рашидов.

Аз лично съм противник да се пращат оръжия на смъртта. Ако това е държавна политика, ще се подчиня, допълни председателят на Народното събрание.

Той обясни, че има заболяване и вече не пуши. Но в "Шоуто на Слави" го имитирали като пушач на пури. 

"Аз, най-върлият пушач, не слагам цигара в устата си. Аз, който съм бил бохем в живота си - няма защо да го крия, това е моят живот", добави Вежди Рашидов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук