Естествено, че Борисов се ядоса. И аз да съм и аз ще съм ядосам. Така депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов коментира пред bTV предложението на ГЕРБ партийната субсидия да бъде намалена на 1 лев.
 
„Никой не отрича това, че Цветан Цветанов е един много добър организатор, човек, който много добре работеше със структурите“, каза Рашидов.
 
„Проблемът е друг. Всяка партия работи като бизнес. Създател на партията е Бойко Борисов. Той е естественият лидер. И вътрешнопартийните проблеми е хубаво да се решават вътре в партията“, добави той.
 
Изненадващо скулпторът се обърна към водещия на сутрешния блок: „Ти женен ли си? Не си женен, г-н Хекимян. Ами хубаво, не бързай!“
 
Според него, както в семейството, така и при партията проблемите трябва да си останат вътре, а не да се изнасят и да се дава повод на съседите да коментират. „Вътрешнопартийните проблеми не са дъвка за всеки да седне да ги дъвче. Това семейство има водач, има лидер“, категоричен беше Рашидов.
 
По темата с „Апартаментгейт“ депутатът коментира: „Само глупав човек може да си въобрази, че от това ще изкара конфликт на интереси. Ние още не разбираме, че в частния бизнес едно нещо, като картината, струва толкова колкото ѝ вземеш. Или колкото си договориш“.
 
„Попаднаха ми данни за едни хора, които охотно говорят по тази тема. И при мен попадат, в кутията ми ги пускат“, загатна депутатът.
 
„Нито един не е на пазарни цени. Доста е мешана салатата. Ако кажа, ще зареват всички, които много охотно реват на тази тема. Всички купуват на данъчна оценка. По тая тема защо не се успокоим малко?“, призова той.
 
Относно скандала с фалшивите картини на Сирак Скитник скулпторът заяви възмутено: „Тук не става въпрос за една грешка или деяние. В малка България на малкия пазар за изкуство ние да направим това нещо, това е срив на пазара“.
 
„Пълна срамота е изкуствоведите, които си слагат името зад ментата, един студент да открие ментето“, посочи той.