Вигенин обвини ГЕРБ за липсата на правителство, чака третия мандат

Вътрешните конфликти в БСП изтощаваха партията, добави още зам.-председателят на БСП

Шести избори за две години и половина и пак сме в същото положение, в което ГЕРБ отново не можа или по-скоро не искаше да състави правителство. Втора политическа сила този път е ДПС, дали ще остане втора, поне от гледна точка на групата в парламента, предстои да видим. Това заяви зам. -председателят на БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНТ.

Но очевидно и там текат процеси, които създават допълнително напрежение и несигурност в политическата система и в парламента. Видяхме вече и разпада на една от политическите формации, добави още той. И допълни:

"Дошъл е моментът на това дъно, в което сме стигнали и което е изключително демотивиращо и за гражданите, но и за самите участници в политиката, може би е време да има едно осъзнаване, защото така, както всички са се засилили за поредните избори, нека да помислим какво различно ще дадат едни такива избори.

Дали не е дошло време вече да се подходи държавнически и да не се повтаря от всеки - да, трябва да има редовно правителство, но и да излязат формациите не само с рецепти как да бъде създадено, а какво да прави едно такова правителство и ако има съгласие по основни приоритети, да видим как това да стане. Очевидно е, че няма да стане с втория мандат, предстои да видим какво ще е решението за третия.

Ще уточня още веднъж - ние от БСП не настояваме да вземем третия мандат, но който го вземе, трябва да направи всичко възможно, за да има решение на политическата криза, поясни още Вигенин.