Вигенин за парите, с които Бенчев Бенчев спонсорирал БСП: Никой не ги е виждал, не са в нашата каса

Реакцията на БСП беше светкавична и Бенчо Бенчев вече не е част от нашата група в Бургас. Трябва да си понесе отговорността. Има институции, които трябва да докажат отговорността му за връзки с престъпната група. Бенчо Бенчев не е финансирал структурата. Това каза Кристиан Вигенин от БСП в сутрешния блок на bTV.
 
„Както стана ясно от документите, Бенчо Бенчев не е помагал с никакви суми, не е имало финансова подкрепа от него нито за централната, нито за местното ръководство. Ако средства са раздавани под масата, това е спекулация, защото е важно какво има във финансовите документи“, подчерта Вигенин.
 
„Подобни личности нямат място в нашите листи. В момента, в който станаха ясни тези връзки, ние сме взели политически мерки и много се надявам това да бъде за урок на всички политически партии - на следващи избори да не виждаме подобни хора в листите“, допълни Вигенин.
 
Както БЛИЦ съобщи, Бенчо Бенчев каза преди дни: „Да спонсорирал съм с пари БСП, много повече, от това което се говори. Щом не могат да кажат точно с колко, значи има черна каса в БСП“.
 
Вигенин коментира думите му така: „Тези пари очевидно никой не ги е виждал, не са в касата на БСП. Нека да не търсим сензация там където я няма. Черни каси в БСП няма. Ако някой твърди, че са раздавани пари, аз не знам“. Той призова да се направи проверка относно тези твърдения. „Не може просто да се хвърлят обвинения“.
 
Според Вигенин, Бенчев е финансирал собствената си кампания от организацията, която представлява от гражданската квота. „Той е издигнат на база коалиционно споразумение с наши партньори, а не от БСП“, подчерта бившият външен министър.