Вигенин: Замразяването на депутатската заплата няма да спести много, но е жест

Ако се потвърди че инцидентът в Париж е дело на Ислямска държава, то идеята е да се стресира Франция и да се повлияе на резултата от изборите. Знаете, че единият от кандидатите има много крайни позиции. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНТ.

Запитан дали БСП очаква подкрепа при разглеждането на проекта за пенсиите и от кого, той отвърна: "Очакваме да ни подкрепят всички парламентарни групи, особено Обединените патриоти, които даваха бомбастични обещания по отношение на пенсионерите. Виждаме, че още в началото отстъпват при съюза с ГЕРБ, но все пак обещанията ги има. Въпрос на приоритети е".

"ГЕРБ няма чувствителност към въпроса за доходите и то на възрастните хора, но ние се опитвахме да реализираме ангажиментите си към тези 1 млн., които ни подкрепиха", добави депутатът.

На въпрос дали замразяването на депутатските заплати е популистки ход, Вигенин заяви: "Това е наш ангажимент от предизборната ни кампания. Не за пръв път излизаме с подобно предложение. Не смятам, че много ще спести от бюджета. Това е по-скоро жест на солидарност към хората в затруднение".