Виктория Василева хвърли куп политически бомби, скастри Цънцарова заради...

От думите й стана ясно, че бившите депутати от "Величие", близки до нея и Марков, са минали детектор на лъжата - може и да направят нов политически проект

"Не е важно кои сме ние в момента, а какво е опитваме да направим. Ние сме т.нар. народни представители, членуващи в непарламентарна група.

Влязохме с партия "Величие" но за съжаление знаете всички процеси, които се развиха и такава парламентарна група вече не съществува" - това заяви независимият депутат Виктория Василева, която бе част от разпадналата се парламентарна партия "Величие". 

"Приехме поканата за среща с "Има такъв народ" (ИТН) и подкрепихме тяхното желание да се търси някакъв компромис. Винаги съм вярвала, че ако първият мандат е политически, вторият е на политически компромис, то третият задължително е държавническият.

Този, в който трябва да се види дали наистина има държавническо мислене в политическите партии.

Много се надявам да има поне някакви наченки на държавническо мислене и да се прояви разум, защото нагласите за изборите през есента не са толкова розови", каза Василева в сутрешния блок на bTV. 

"Ние предложихме опция за програмен кабинет. Това означава кабинет с ясен хоризонт и ясни критерии.

С колегите от ИТН обсъждахме приоритетите, които те са набелязали за един такъв кабинет, ние също предложихме нашите приоритети и се получи един практичен разговор с тях

На тази среща се обсъждаха политики, а не фигури. Има наченки на подобрения в ИТН, вече търсят диалог", каза Василева по адрес на бившите й колеги и допълни:

"Но има дълъг път, за да заличат впечатлението, което натрупаха в последните години. Няма човек, който да не може да направи нещо, ако наистина го желае.

Важно е дали вярват те в своята искреност да направят правителство. Това ще си проличи веднага щом се премине към следващия етап, когато ще започне обсъждане на кои личности да изпълняват въпросните приоритети". 

Василева отново коментира драмите във "Величие":

Само една дама отиде при Ивелин Михайлов. Очевидно това е една от амазонките на Ивелин Михайлов, която реши, че може сама да воюва срещу всички.

За разлика от тях ние разсъждаваме много по-практивно. Нямам никакво желание да ги коментирам. 

Никога не съм била член на партия "Величие". Бях поканена от г-н Николай Марков да се включа в кампанията и изборите за 50-то Народно събрание (НС), но не мога да ги коментирам, защото не познавам тяхното ръководство и процесите, които са текли в самата партия.

Харесаха ми в началото идеите им. Аз никога не съм заставала зад конкретни личности, а зад каузи и идеи". 

"Какво следва оттук нататък ще видим" - така загадъчно отговори тя на въпрос на водещата Мария Цънцарова дали ще има нова партия около нея и Марков.

Мария Цънцарова

"Когато вземем решение ще го разберат всички, защото ще го направим публично. Възможна е нова аполитическа партия, нищо не трябва да бъде изключено като възможност", допълни Василева. 

"За финал искам да покажа нещо много важно. Ивелин Михайлов ни атакуваше с много грозни думи и неверни твърдения и искам да покажа, че всички ние преминахме през полиграфско изследване и ново изследване, което е по-модерно от класическия полиграф, което се извършва с изкуствен интелект", каза Василева и показа своите резултатите, както и тези на Дарин Георгиев, Етиен Леви и Георги Куков.

Част от въпросите в изследването са:

"И всички лъжи на Ивелин Михайлов са опровергани, защото нито сме получавали пари за да подкрепяме мандат на ГЕРБ, нито някой е упражнявал натиск върху нас за каквото и да било", поясни Василева.

Водещата Мария Цънцарова не пропусна възможност да захапе Виктория Василева и да вметне, че въпросите са общи и може да се разгледат от друг ъгъл, което не означава непременно, че не са истина.

"Търсите под вола теле" - обърна се Василева към Цънцарова.

Веднага след това народната представителка поиска водещата да покани Ивелин Михайлов и да го подложат на детектор на лъжата, "за да открият заровеното куче". Тя е категорична, че знае истината, но отказва да я каже в ефир към момента. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!