Виктория Василева разкри тайните планове на Ивелин Михайлов и хвърли голяма бомба за ИТН

Мисля, че имаше планове от страна на г-н Михайлов „Величие“ да подкрепи кабинет на ГЕРБ, заяви тя

Може би това е било заложено като цел от самото начало – тази група да не просъществува дълго в парламента. Това каза пред БНТ независимият депутат Виктория Василева в отговор на въпрос защо животът на „Величие“ е бил толкова кратък.

„Мисля, че това, което се случи с ПГ на „Величие“, е христоматиен пример за това какво се случва, когато в политиката загубиш представа за реалност и когато оставиш егото на един човек да унищожи една идея.

В рамките на кампанията правихме много сериозни политически послания, там нямаше разговори на такова ниско махленско ниво с влизането в парламента тези сериозни послания за политика изчезнаха. Нямахме и ден глътка въздух.

Веднага започнаха едни странни обвинения и клевети. Още от втория ден започнаха едни натрапчиви твърдения, че 5-6 депутати са пробити.

Впоследствие, както виждате, шест човека се отделиха от парламентарната група и благодарение на тях тя не съществува.

Горещо от НС: Ликвидаторите на „Величие“ си казаха всичко СНИМКИ

Ужасно под достойнството ми е да отговарям на болните фантазии на един член на една партия. Председател на партията е Албена Пекова. Странно защо не е Николай Марков, който на 16 юни бе избран за председател на извънреден конгрес на партията.

И странно как от сайта на партията изчезнаха всички уведомления за това, че Николай Марков е избран за председател на партията, изчезнаха всички видеа, свързани с този конгрес. Всички доказателства за този конгрес изчезнаха от публичното пространство“, обясни тя.

„Оттук нататък на обвиненията на тези хора ще отговарям единствено и само в съдебната зала“, зарече се тя.

„Във „Величие“ е цяла една кохортичка от хора, за които хроничната лъжа явно е естествено състояние. Ще преценя кои са били най-тежките клевети и обвинения и ще се съсредоточа върху тях“, уточни тя.

По думите й Ивелин Михайлов е целял да придобие някаква популярност.

„Дали с цел да получи някаква индулгенция за проблемите си. От друга гледна точка в свое интервю казва, че това е било някакъв експеримент.

Човек, който тръгва да се занимава с политика с такива представи за политиката, не мисля, че има място там“, отсече тя.

През цялото време твърдеше, че не разбира от политика и не иска да се занимава с политика, затова възложи на Марков да стане шеф на парламентарната група.

И изведнъж обаче политиката стана негово любимо занимание. Защо? Знам много неща, които скоро ще станат ясни. И всички ще разберат какво стои зад всички тези действия на г-н Михайлов.

Когато дойде подходящият момент, всички ще получат всички необходими доказателства“, обеща тя.

На въпрос имало ли е планове „Величие“ да подкрепи кабинет на ГЕРБ, Василева заяви: „Ако някой е имал такива планове, те са били нечии други, но не и мои. Мисля, че имаше планове от страна на г-н Михайлов „Величие“ да подкрепи кабинет на ГЕРБ.

Краят на „Величие“ настъпи: Разпадат се!

Ние никога не сме имали решение да подкрепяме кабинет на ГЕРБ, за да го обсъждаме на заседание на парламентарната група“.

„Не мога да кажа дали ме охраняват лично. Заваляха много сериозни заплахи за живота моя и на моето семейство.

Всичко това беше една изключително добре организирана и целенасочена кампания от г-н Ивелин Михайлов.

Не ме е заплашвал лично, но в следващия ден, след като започнаха да валят тези заплахи, той излезе с едно много странно видео, в което призоваваше привържениците и последователите си да спрат да ни заплашват и да ни обиждат и да ни оставят да живеем“, обясни бившата зам.-шефка на парламента, коментирайки заплахите за живота си.  

„Така и не се запознах с него. Имах възможността да се видим за няколко минути по време на предизборната кампания“, обяви тя.

„Не бързам да обричам този парламент. Понякога се случват неща, за които не сме подозирали.

Има много процеси, които текат на втори план и за които никога няма да разберем.

Текат някакви, макар и неформални, разговори между ПП и „Възраждане“. В политиката съм виждала много неща със статут на шега, които впоследствие са се оказвали истина.

Ние вече сме независими и можем да гласуваме спрямо собствената си съвест. Ще гласуваме за тези, които предложат политики, които съвпадат с нашите каузи. Ако ИТН предложат политики, които съвпадат с нашите каузи, ще ги подкрепим. Не подкрепям личности“, посочи Василева.