Вицеадмиралът, който редом с Цачева ще се бори за „Дондуков” 2, намери решение за проблема с бежанците

Президентската институция може да съдейства за разрешаването на мигрантската криза, категоричен е Пламен Манушев

Президентската институция може да съдейства за разрешаването на бежанския проблем. Това коментира пред Фокус кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев, бивш командир на Военноморските сили, бивш заместник-началник на отбраната, член на Комисията по отбрана и заместник-председател на Комисията по външна политика. 

Той определи като един от основните си приоритети националната сигурност. „Ще работя, за да укрепим сектор „Сигурност“. Аз стигнах до предпоследната длъжност в българската отбрана, зам.-началник на отбраната, така че за мен няма тайни и на национално, и на международно ниво“, коментира Манушев. Той подчерта, че функциите на вицепрезидента са определени от Конституцията, но могат да бъдат възложени и допълнителни.

„Особено в сектор „Сигурност“ вицепрезидентът няма да е настрани от всичко, което става. Също така по отношение на българите в чужбина, на гражданството, на патриотичното възпитание и възраждане на духа на нашия народ смятам, че ще има много работа, която може да се свърши“ , добави кандидатът за вицепрезидент.

Той не допусна възможността ГЕРБ да загуби президентските избори на първи тур. Манушев допълни, че най-сериозният опонент ще бъде кандидат-президентската двойка, подкрепена от БСП, тъй като това е втората по големина партия у нас.