ВМРО предлага референдум за Конституцията

"Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ", заяви Юлиан Ангелов

Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане е, че трябва да бъдат включени и други неща и трябва да бъдат променени в българската Конституция. 

В началото на септември ще има обобщена позиция дали ще подкрепим тези промени, по какъв начин ще стане и най-важното - с какво ще допринесат тези промени за това българската държава да е по-силна и българският народ да живее по-добре. Това разкри депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Пред Bulgaria on air той коментира, че промени лесно се правят, но трябва да се обсъди по-подробно какви ще са те. Затова предлагат и референдум.

"По този начин българското общество ще се включи в този дебат и ще каже своето мнение за промените в Конституцията. Ще е най-правилно да се направи със свикването на изборите, защото тогава ще участват повече хора. В интерес на държавата е хората да си кажат мнението.

Не виждам логика в това първо да правиш референдум дали да има Велико народно събрание, а после и избори за такова. За всички такива проблеми, които касаят държавността и българския народ, трябва да има широк обществен дебат", обясни Ангелов.

ГЕРБ внесе проекта за нова Конституция в понеделник. Предложения текст може да видите ТУК

Другата седмица управляващата партия ще изпрати покани за консултации за новата Конституция на парламентарно представените партии.