ВМРО удрят рамо на ГЕРБ за Конституцията, но...

Патриотите не са се събирали, за да обсъдят общи предложения на двете партии

Патриотите имат условия, за да подкрепят проекта на ГЕРБ за нова конституция, пише “Труд” Едно от тях е да бъде върнат преамбюла към основния закон на държавата, който е изчезнал от внесения в деловодството на НС идеен вариант.

За 11 часа утре е насрочено първото обсъждане. То ще е с партньорите на ГЕРБ във властта. Оказа се, че патриотите не са се събирали, за да обсъдят общи предложения на двете партии - НФСБ и ВМРО. Всяка формация поотделно ще излага своите виждания.

От ВМРО бяха категорични, че ще настояват техните тези, изложени от Красимир Каракачанов в социалната мрежа - за въвеждане на образователен ценз на избирателите, за записване в конституцията, че бракът е съюз между мъж и жена, за връщане на военната наборна служба - да влязат в проекта. Това бе потвърдено от съпредседателя на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов.

От ДПС коментираха, че все още нямат решение на партията каква ще е позицията им. Предстояло заседание на Централното оперативно бюро в края на месеца, след което да стене ясно дали ще се подпишат под проекта.

Депутати от ДПС изразиха лично мнение, че не било редно която и да е власт да се опитва да печели време чрез промени в конституцията. Според тях за подобно начинание трябвало да има доверие в онези, които предлагат промените.

БСП вече обявиха, че няма да участват в консултациите за нова конституция. Нищо чудно на поканата на ГЕРБ, освен патриотите, да откликне единствено партията на Веселин Марешки “Воля”.

Самият Марешки първо обяви, че сега не е време за свикване на ВНС, но ако всички искат, сега е най-доброто време за велико събрание.”

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ