Мотивите към вота на недоверие, внесен от опозицията днес, са парадоксално признание за пълен мандат на управляващото мнозинство, смята заместник – председателят на ДПС Лютви Местан.
По думите на Местан чрез вота десните се опитват да компенсират добрия доклад на Европейската комисия за страната. Тройната коалиция обаче е доказала, че може да вземе решения, отсече председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов и добави, че ако опозицията разчита на подкрепата на някой от управляващите надценява себе си. Говорителят на НДСВ Станимир Илчев подкрепи думите му с обяснението, че жълтите са предвидим партньор и това, че ще подкрепят правителството няма да е изненада. Според него не може да бъде обвиняван кабинета за финансовата и за енергийната криза, защото и двете са внесени от вън. Има известно основание да се помисли за здравеопазването, което също е разкритикувано от опозицията, но трябва да се прецени всичко направено и ненаправено в тази сфера, а не да се отрича изцяло, уточни Илчев.
Според Ангел Найденов опозицията внася вота четири месеца преди изборите, защото гледа на него като на основа за предизборно сътрудничество. Камелия Цветанова, БЛИЦ