Време разделно: Главчев готов с министрите, дава ги на Радев в...

Президентът ще приеме номинираният за служебен премиер в петък в 9:30

На 5 април (петък) от 09:30 ч. в изпълнение на Конституцията президентът Румен Радев ще се срещне на „Дондуков“ 2 с кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев, на когото на 30 март възложи да предложи състав на служебно правителство.

В съответствие с основния закон на България държавният глава ще проведе задължителните консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

На 30 март президентът Радев възложи официално на кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство.

"Този мандат трябва да бъде изпълнен до седем дни", подчерта държавният глава и заяви, че нито директно, нито косвено ще участва в съставянето на правителство. 

"Ще представя състав на правителство, равно отдалечен от всички политически сили - от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото. Сигурен съм, че такива хора има и във ведомствата, и в министерствата, които могат да поемат тези функции", гарантира пред Радев Главчев и допълни: 

"Напълно съм наясно, че основната функция на служебното правителство е организирането на честни избори, но основната функция на всяко управление е да подобрява живота на гражданите. Ще продължа да утвърждавам евроатлантическия път на България. Ще направя така, че да не се срамувате при подписването на указа за правителство". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук