След като премиерът Станишев цопна в собствения си капан за дебат, нека сега да му гледам сеира с Иван Костов и Яне Янев, тогава да дойде пак при мен. Това заяви кметът на столицата Бойко Борисов по бТВ тази сутрин. Той беше категоричен, че ако се докажат престъпленията, в които се обвинява експерта на ГЕРБ Тошко Тодоров, сам ще го отстрани.
Да дебатираш предстоящи избори без да има дата за тях, да сменяш правилата няколко месеца преди тях е просто нахално, смята Бойко Борисов. Според него намеренията да се вдигне бариерата за влизане в парламента на коалиции на 8% е с цел да удари дясноцентристкото обединение между ДСБ и СДС. В тази връзка аз предлагам тогава бариерата да стане 25%, добави Борисов. По думите му Станишев го е обзел страх и затова не иска дебат между него и Костов или с Янев. Ако дойде Обама, всеки ще иска да се разходи с него по “Витошка”. Затова всички искат с мене дебат, за да се чувстват силни, похвали се Борисов. По думите му Станишев е отишъл на крака при своя началник Доган и му е подарил микроскоп, за да могат да видят мъничките неща, които са направили по време на мандата.

Премиерът ни вкара в такава схема, че всичко, което стане през септември да обвинят новото правителство, каза още неформалният лидер на ГЕРБ. Според него валутният резерв се източва със страшна сила, не е предвидено в бюджета кофинансиране на програмите по САПАРД. Това ще доведе отново милиарди да се плащат от бюджета, прогнозира Борисов.

По повод случая с бизнесмена Киро Киров Борисов коментира, че според него ставало въпрос за отвличане и версията, че бил в чужбина се лансирала от МВР. Явно така са им казали да говорят, коментира той. Според него трябва законодателни промени за отвличанията, всеки уличен в такова престъпления да получава минимум 30 години затвор, да има улеснение в ползването на СРС-та при тези случаи. Крадците на коли поеха контрола на наркотиците , а сега и на отвличанията, каза още Борисов. /БЛИЦ