Втори опит! Главчев насрочи ново извънредно заседание на парламента!

Депутатите ще трябва да се съберат във вторник

Председателстващият Народното събрание Димитър Главчев свиква извънредно пленарно заседание на 18 октомври 2016 г., вторник, от 12.00 до 17.00 часа. Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

В дневния ред на заседанието са включени проекторешение за отмяна на Решението на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на Народното събрание през октомври и ноември 2016 година и проекторешение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна.
 
В програмата са и ратифицирането на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия” 2014-2020, както и второто четене на промени в Закона за военната полиция. Предвижда се народните представители да обсъдят и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави- членки, от друга страна, както и проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
 
Първо гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и на промени в Изборния кодекс също са в дневния ред на извънредното заседание.