Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова полагат клетва за втория си мандат пред Народното събрание (НС).

Двамата пристигнаха в сградата на Народното събрание 5 минути преди обявения начален час на официалната церемония - 10 часа.

На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на регистрираните в България вероизповедания, на държавни институции, предишни президенти на Република България и председатели на Народното събрание.

След церемонията в Народното събрание, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" Радев и Йотова и ще отслужи тържествен молебен.

Негово Светейшество ще поздрави държавния глава и с архипастирско слово с благопожелания за Божията благодатна подкрепа за мирно и плодотворно служение на българския народ. За втори път българският патриарх Неофит лично ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за успешен мандат като държавен глава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!