Възраждане: Забраната за достъп на стари автомобили до центъра на Варна е мярка против хората, а не за тях

Това е позиция на политическата организация по повод предложението на кмета на града, което няма да разреши проблема със замърсяването на въздуха

Общинските съветници от "Възраждане" са категорично против забраната за влизане на стари автомобили в централните части на Варна.

Това е позиция на политическата организация по повод предложението на кмета на града, което няма да разреши проблема със замърсяването на въздуха. Ограничаването на достъпа на автомобили да влизат в центъра няма да повлияе на въздушните течения в града.

Кметът, вместо да копира абсурдни решения и забрани на други кметове в страната, нека да направи така, че улиците на Варна да бъдат измивани редовно.

Това със сигурност ще намали замърсяването на въздуха. Отдавна е доказано, че запрашените улици са основният замърсител на въздуха в Морската столица.

Да се налагат по-рестриктивни мерки в по-слабо замърсен район, с икономически по-слабо население, което вероятно няма да успее напълно да преодолее този проблем , за нас е изключително нелогично . Така направеното предложение на кмета включва  по-скоро мерки не за хората, а против тях.

"Възраждане" настоява, че трябва да се борим с причините, а не с последиците от десетилетното деструктивно управление на Варна и България. Настояваме кметът да оттегли това предложение и да го обсъдим в момента, когато Варна е силно развита Морска столица, където стари автомобили ползват само ретро- колекционери. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук