БСП трябва да докаже, че има по – голям управленски потенциал , за да възстанови част от загубеното доверие, смята левият депутат Янаки Стоилов. Само по този начин ще имаме реални шансове за управление през следващия мандат, заяви той по Нова телевизия тази сутрин.
Стоилов допълни, че оценката на обществото за БСП ще бъде въз основа на това как управлява сега и какво залага за следващия мандат .
На предстоящия конгрес на БСП ще бъде определена политическата рамка на изборите, но повечето хора гледат на това като на организационни дейности, а не като програма, която да бъде управленческа, обясни Стоилов.
Според него БСП сега трябва да заложи ясни критерии за участие в коалиция след изборите. Те трябва да са насочени към това, с какво партията е готова да се съгласи, а не да се определят предварително политически сили, с които левицата да участва заедно в управлението, смята Стоилов. Той заяви още, че трябва да се промени математическия модел на изграждане на коалиция. Ако на най- високо политическо ниво това е оправдано, не е така по отделните структури и ведомства, добави депутатът. /БЛИЦ