Днес ловешкият депутат социалист Янаки Стоилов ще посети горялото ОУ "Любен Каравелов" в троянското село Дебнево. Вековното даскало пламна в навечерието на поклоненията в памет на 136 години от обесването на Васил Левски.
Пламъците поразиха около 630 кв.м покривна конструкция и всички стаи на втория етаж, включително учителската стая, директорския кабинет и физкултурния салон. Огнеборците са успели да изнесат училищната документация. Спасени бяха помещенията на първия етаж, част от документацията и новата част на училището. 86-те ученици от четири села бяха разпуснати в принудителна ваканция до 4 март. С инцидента е запознат и просветният министър Даниел Вълчев. Според полицията сигналът за палежа е приет в РС ПБС-Троян в 00,26 ч на 19 февруари. В гасенето на пожара участвали огнеборци от Троян с три коли и екип от техни колеги от Ловеч. Тепърва ще стават ясни причините за палежа и щетите. Бе образувано досъдебно производство по инцидента, съобщи днес Община Троян.
Тази седмица предстои среща на троянския кмет Минко Акимов с просветния зам.-министър Кирчо Атанасов, а днес Янаки Стоилов ще се запознае на място с трагедията и ще участва в общоселското събрание в Дебнево. /Гергана Димитрова, БЛИЦ