Явор Хайтов разкри от колко време познава Божков, но замълча за Манолова

"Нямам никакъв ангажимент по организационните протести, заяви адвокатът пред медията ни

Адвокат Явор Хайтов потвърди пред БЛИЦ, че се познава с обвиняемия бизнесмен Васил Божков от 10 години, но бе лаконичен за отношенията си с него и не разкри нищо повече. Той категорично отрече да стои зад протестите на Мая Манолова срещу премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че по-рано днес БЛИЦ съобщи, че се подозира, че Хайтов, който натрупа немалък опит в политиката като зам.-вътрешен министър и народен представител е топлата връзка по оста Манолова - Божков и е помогнал не само логистично за протеста със столчетата пред сградата на Министерския съвет на 23 май.

Хайтов е официален защитник и на сина на хазартния бос Антон Божков, който бе пуснат срещу гаранция от 1 милион лева, след като бе задържан за 24 часа по подозрение, че е участвал в престъпната група на баща си.

"Нямам никакъв ангажимент по организацията на протестите. Имам толкова работа, че не ми остава никакво време за политиката", многозначително обясни Хайтов пред БЛИЦ.

Със сигурност в близките дни пъзелът около дейността на Божков и лицата свързани с нея ще се разплита и ще доведе до множество разкрития.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!