Йончева скочи мощно на Симеонов, но намеси и Борисов в скандала

Депутатката от БСП няма да съди вицепремиера с аргумента: Стига ми Бойко Борисов!

Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева не скри изумлението си от факта, че е дадена на прокуратурата от вицепремиера Валери Симеонов за разгласяване на държавна тайна, понеже разказала какво пише в публичния доклад на инспектората на Министерския съвет. Симеонов обаче се закани да разследва кой и е дал доклада.

"Този доклад, който цитирам, го има на страниците на парламента. Информацията, която аз цитирам, е публична, тя е оповестена по повод мой въпрос по повод сигурносттта на нашата граница по време на блицконтрол с вътрешния министър на 3 май", удиви се депутатката от левицата в парламента. И напомни, че това дори е излъчвано по държавната телевизия, уточнява Канал 3.

Въпросът й е бил адресиран към тогавашния вътрешен министър Пламен Узунов, който се позовал и цитирал част от доклада относно сигурността на българо-турската граница и надеждността на съоръжението. И именно тази стенограма я има на сайта на парламента. По нея прави изказванията си по темата за границата. 

"В този доклад, който е публично оповестен, се посочва в кой участък камерите не работят, казва се, че те не работят от три години, казва се защо, но нищо повече не цитирам, защото аз нямам документи", добави тя.

"Неговото обвинение е абсурдно, то е непонятно. И не мога да разбера как един вицепремиер не е наясно с това", коментира още Йончева по адрес на Валери Симеонов. Тя обаче няма да го съди с аргумента: "Вече ми стига Бойко Борисов". Журналистпката заведе дело за клевета срещу премиера заради обвиненията му по време на предизборната кампания, че държавата финансирала филмите й.

Елена Йончева обаче внася в прокуратурата сигнала за оградата по границата утре в 14.00 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Канал 3