По европрограмата САПАРД са се присвоявали пари поради некомпетенност и незнание. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. Според Цонев не се наблюдава корупция по програмата, а са били направени грешки поради некадърност.
ЕК не е загубила доверието си към нашите институции, защото не можемч естно и почтено да разпределим средствата, а защото не знаем как, добави той. В САПАРД има 3000 проекта и от тях няколкостотин са направени некомпетентно, а само десетина са разследвани. Всичко това според Цонев трябва засегне бизнеса, но не и държавата. В САПАРД няма корупция, защото са разследвани само десетина проекта от хилядите. Проектите били осъществявани, но не по начина, предписан от ЕК.
Хармонизирали сме 95% от законите с европйеските, само на теория е така, но не и на практика. Всичко това буди реална тревога, че у нас масово има корупция, каза от своя страна вицепремиерът Меглена Плугчиева. По въпроса за САПАРД не става дума за незнание и некомпетентност, а за истинска корупциоя, която се разраства навсякъде, допълни тя.  /БЛИЦ