Йордан Цонев с мощна атака срещу Прокопиев, нападна и президента Радев!

Българските институции не разполагат с данни бившият депутат от ДПС Делян Пеевски да е вършил нещо незаконно, категоричен е политикът

Българските институции не разполагат с данни бившият депутат от ДПС Делян Пеевски да е вършил нещо незаконно. Това заяви пред Нова телевизия народният представител Йордан Цонев. Партията започна собствено проучване, след като Пеевски бе санкциониран от щатското финансово министерство по закона „Магнитски“ за корупция.

Според Цонев от ДПС пишат писма и чакат отговори. Те не можели да питат американския конгрес и затова се обърнали към българските институции.

„Кого да питаме – Иво Прокопиев ли? Адвокатите на Пеевски в САЩ питат финансовото министерство и американското правителство, защото тук се лансира фалшива теза, че мерките са необжалваеми. По наш път искаме да знаем има ли данни за извършени такива неща от г-н Пеевски. Засега отговорите са – няма“, заяви Цонев.

"ДБ и Мая се държат като Мили Ванили - те танцуват, а отзад пее Прокопиев", добави Цонев.

Според него историята с Кирил Петков не приключва.
 

По думите му е важно да се види дали към датата на назначаването на Петков той е бил с двойно гражданство. "Въпросът е принципен. Трябва да се види спазена ли е Конституцията", добави той.

"Щом Радев мисли, че в Конституцията има чувства, добре. Ние мислим, че има закони", каза той.

"Видяхме, че заради напускането на Карадайъ на президентството, Радев по-късно показа своята етническа нетолерантност. Всички български турци го приемат така. Заляха ни с писма и смс-и и обаждания по телефона. Турците приемат това като лично", каза той.

По думите му хората са разочаровани от думите на президента. 

"Президентът трябва да си дава сметка за рецепцията на думите си", добави Цонев.

"Ние не можем да правим никакви списъци и да взимаме мерки по "Магнитски". Санкциите важат само на територията на САЩ. Това, което се прави у нас, са своеволия. Подписали сме договор за функциониране на ЕС, а там законът казва това - не може да налагаме санкции самосиндикално на граждани тук", категоричен е Цонев.

Според него партиите умишлено си прехвърлят вината за това, че вече пети месец страната ни няма правителство.

"ДПС не иска да ходи на избори, а да има редовен кабинет. Отговорността е на партиите на промяната. Те обаче не правят правителство. Обръщам се към българите - ако искате промяна, то не гласувайте за тези партии, които вече близо половин година ни вкарват в криза", каза той. 

"Президентската институция е замислена като медиатор. Когато има кризи, държавният глава трябва да събере страните на една маса. Радев взе страна и не остана морален стожер на промяната. Сега затова той не може да събере всички на една маса. Събира, събира, ама успя само 2 партии и половина да нареди на една маса", каза той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!