Йордан Цонев с важно разяснение за американския модел на финансиране на партиите

При 1 лев, и при 5 лева държавни субсидии партиите фалират, нужен е открит и строго контролиран модел каза зам.-шефът на ПГ на ДПС

Зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев, заяви в кулоарите на парламента, че и при 1 лев, и при 5 лева партиите фалират. "Зависимостите и в двата варианта са еднакви. И при нула лева също", обясни той.

По думите му ако няма държавно финансиране, каквото има в цяла Европа, тогава трябва да се избере американския модел. И обясни - няма никакво държавно финансиране, но той е отворен модел, финансира се от икономически субекти и граждани - открито финансиране и с публичност на средствата.

"След като обществото не е разбрало, че държавното финансиране е по-евтино и прозрачно, ние ще предложим 0 лева и открито публично финансиране от икономическите субекти и от гражданите, със съответния контрол от гражданското общество и Сметната палата", допълни той.

Малко по-късно пък са първите консултации на ДПС с фармацевтичните компании относно идеята им за свиване на ДДС-то за лекарства, хляб и други стоки. "Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените", обясни той. В четвъртък пък е срещата с производителите на хляб.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!