Често чувам, често казват, че ние българите нямаме кауза, че нямаме цел в обществото, но аз не съм съгласна, защото каузата и целта са ясни и те са достойното бъдеще на нашите деца.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова във видеообръщение при откриването на десетото юбилейно издание на „Вечер на добродетелите“, организирано от Фондация „За нашите деца“, предаде агенция „Фокус“.

Йотова посочи, че Фондацията е пример за това как упорито и смело можеш да постигаш цели и работиш за каузи. „Дълга биография. Отначало плахи стъпки, които след това се превръщат в смели крачки, когато знаеш в името на какво работиш: да убеждаваш, да търсиш съмишленици е едно, да намираш съюзници още повече е друго“, каза още вицепрезидентът Йотова в обръщението си.

Тя напомни написаното от любимия на децата Чичо Стоян:

„Колко мило, колко сладко е при мама и при татко“, като по този начин насочи вниманието към нуждата на децата от израстването им в здрава и щастлива семейна среда и благодари на изпълнителния директор на Фондацията Иванка Шалапатова.

Дължим го на вас, г-жо Шалапатова, на вашия чудесен екип от професионалисти, специалисти, но най-важното – истински хора“, посочи вицепрезидентът.

Йотова заяви, че за това колко сме напред като общество говори отношението към най-уязвимите, най-бедните. „Дали сме го постигнали, нека всеки от вас прецени.

Всяко дете в България трябва да има свой равен старт в живота, да им своите родители, независимо в коя част на страната е родено и от коя част на страната произхожда“, добави още Йотова.

Тя допълни, че наша обща цел като държава и общество трябва да бъде да накараме българските деца да вярват, да имат надежда и да имат много смели мечти.

„Често говорим за добродетели, но някак забравяме да ги чувстваме. И ако днес водим битка с фалшивите новини, тази битка е още по-тежка и неравна с фалшивите ценности. Там трябва да се съсредоточат нашите усилия, защото можем да даряваме, можем да подкрепяме. Убедена съм в това“, каза още вицепрезидентът.

Тя посочи, че тази вечер е доказателство, че не сме загубили чувствителност и можем да творим добро.

Вицепрезидентът заяви още, че за нея е чест и гордост да бъде патрон на събитието и разказа как преди няколко дни тя и екипът й при посещение във Фондация „За нашите деца“ са видели истинско чудо и магия .

“Малкият Давид намери своите родители. А родителите намериха тази толкова необходима и истинска частица, за да бъдат истинско щастливо българско семейство.

Физическото отсъствие на вицепрезидента Илияна Йотова беше породено от поетите й преди време ангажименти към българската общност в Казахстан.