Според Юлиян Ангелов, няма проблем с машинното гласуване, но трябва да има и хартиени бюлетини. От ВМРО обаче са категорични, че електронно гласуване не трябва да има, защото може да бъде повлияно от външни сили. Тезата защити в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3, Юлиян Ангелов от ВМРО.
 
ВМРО смята, че президентските правомощия трябва да бъдат разширени, независимо кой е президент.

Това е тяхна позиция още от 2013, подчерта Ангелов. Според позицията на партията, президентът трябва да има законодателна инициатива и право на вот на недоверие, но след този вот да се проведе референдум, който да легитимира избора. Трябва да има предприети действия, трябва да има и поета отговорност. 
  
Ангелов каза, че след като образованието е задължително до 16, то и тези, които гласуват трябва да са покрили този "норматив" и да са учили до 16 години. Огромна част от неграмотните се продават за пари на избори, подчерта той и допълни, че 90% от контролирания вот е за тези, за които са го подготвили.
 
От думите на Юлиян Ангелов се разбра, че ВМРО смята, че всеки има право да протестира, но не вижда смисъл от оставки.

"Голямата част от хората, които протестират, са представители на политически сили, кито са в опозиция или са извън парламента. Аз съм "за" хората да излизат на протести, но няма как на база на политически провокации да подадем оставка."