Юлиан Ангелов срази Северна Македония: Гоце Делчев и цар Самуил са българи по потекло

Няма как да не защитим националните ни интереси, казва депутатът от ВМРО

ВМРО няма как да не защитят националните ни интереси. Всички казуси трябва да бъдат изчистени, ако Северна Македония иска да влезе в ЕС.

Всички институции днес се обединиха около тази кауза и имат обща позиция. Не искаме нищо повече от това Договорът за добросъседство да се спазва. Това заяви Юлиан Ангелов от ВМРО в предаването "Плюс/Минус" по повод проведената консултативна среща на президента Румен Радев днес.

Според Наум Кайчев, зам.-председател на съвместната комисия, е ясно като какъв се е определял Гоце Делчев. "От Македонска страна обаче, отказват да стигнат до същите изводи. Македонец всъщност означава жител на региона Македония в България", каза още той.

По думите на историка Кирил Илчев хората в Македония трябва да се отделят от политиците. "Зоран Заев едно мисли, друго говори, трето прави, а четвърто показва. Хората в Македония страдат от един стереотип - българският фашистки окупатор", категоричен бе той.

По думите на Ангелов Гоце Делчев и цар Самуил са си българи по потекло - те сами са го казвали и писали. "Няма проблем и македонците да ги почитат. Македония и България са братски държави", каза още той.