Идеята да не се плащат данъци е в самото начало, тя е моя, а СДС не е лидерска партия, че да взема сам решение дали ще има такъв призив към хората. Това заяви лидерът на СДС Пламен Юруков в предаването “Денят започва” по БНТ.
Юруков уточни, че ще предложи тази мярка за санкция към управляващите на обсъждане на среща между СДС, ДСБ и ГЕБР.
В България има условия за протести, но фрагментирани, а не масови и затова трябва да се намерят нови форми за изразяване на обществено недоволство, коментира Юруков. Той смята, че би могло да има ден на национален протест, но първо опозицията трябва да направи програма за протестите.

Тройната коалиция не изпълнява обществения си договор, защото не харчи добре парите на данъкоплатците и заради това хората могат да се откажат също от своите ангажименти. Европа каза, че спира парите към България, защото управляващите не могат да се грижат за тях, въпросът към обществото сега е дали коалицията се грижи добре за парите на българските граждани, обясни Юруков. Според него обаче е трудно да  се реализира тази идея, защото плащанията са по банков път и държавата блокира сметката, когато някой трябва да си плаща данъците. /БЛИЦ