Лидерът на СДС Пламен Юруков ще заведе дело за клевета и обида срещу Яне Янев, който беше изключен преди време от парламентарната група на ОДС. Това съобщи председателят на партията в Парламента, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.

Лъжите, клеветите и обидите срещу мен разстроиха част от членовете на партията и аз им дължа обяснение, посочи Юруков. Той беше категоричен, че последните публикации в медиите за несъответствие в данъчната му декларация са неверни. Поради тази причина задължително ще съдя Агенция БГНЕС за клевета, посочи още Юруков. Юристите му проверяват какви са източниците на публикациите в другите медии и ще преценят дали и срещу тях да бъдат заведени дела. Юруков вече сезира прокуратурата за изтичане на класифицирана информация и поиска да се провери дали това не е направено от депутати.
Преди няколко дни синият лидер заяви, че зад поредицата атаки срещу него стои Яне Янев. В писмото, изпратено от НАП до парламентарната комисия за борба с корупцията, се съдържаше информация относно данъчната декларация на Юруков. Той обясни, че днес се е запознал с писмото и се оказва, че няма нищо вярно от това, което беше изнесено по медиите. Осигурявам се от две фирми, в едната плащам максималния осигурителен праг, а в другата минималния, защото такава е практиката и такъв е закона, посочи той. Освен това Юруков каза, че само за 2006 г. е платил 17 000 лв. Данък дивидент. Според него всички обвинения в публичното пространство срещу него са заради това, че е председател на СДС и атаката е насочена срещу партията. /БЛИЦ