На работна среща за подготовката на националния бойкот срещу правителството се събраха местните лидери на трите политически сили, ГЕРБ, СДС и ДСБ в Бургас, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас. Срещата беше организирана по инициатива на областния председател на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев.
В офиса на Европейската народна партия в Бургас той се срещна с общинския председател на ГЕРБ Иван Вълков, областният лидер на СДС Владимир Павлов и общинският председател на ДСБ Таня Рускова. Трите политически сили членуват в ЕНП и целта им е България да бъде управлявана според европейските принципи. Това са либерална демокрация, свобода, семейство, хуманизъм, мир, толерантност и отговорност.
За трите партии е изключително важно да успеят да върнат доверието на българските граждани за възможната проевропейска ориентация на страната. “Искаме да скъсаме с азиатския модел на управление, защото той е пагубен за страната ни”, категорично заявиха представителите на трите политически сили в Бургас.
ГЕРБ, СДС и ДСБ се договориха да организират местен щаб на областно ниво, който да работи за националния протест в Бургас и региона. Разбраха се да ангажират и гражданските структури. Отворени са да приемат всяка подкрепа и ще се обединят с всеки недоволен от сегашното управление на страната. Според тях “екшън планът “ на Плугчиева няма да заработи. Евентуалната дата, на която да се проведе националният бойкот, разискваха да бъде насрочена за втората половина на месец септември, когато институциите реално ще работят.
Окончателният състав на областния щаб за подготовката на националния бойкот срещу правителството ще бъде определен до седмица. /БЛИЦ