Зам.-шефът на НФСБ: Ако Волен Сидеров има болка, да се лекува!

„Ако Волен Сидеров има болка, да се лекува. Ние не сме решили как ще вървим напред за изборите. Ако иска да води евролистата - това е негов проблем, не наш. Тепърва партията НФСБ ще реши как ще се явяваме на евровота“. Това каза в студиото на БНТ зам.-председателят на ПП НФСБ Валентин Касабов.

„В момента е името на партньорството мълчим с темата "Бояна" и Волен Сидеров.  Голямата тема е България и програмата, която изпълняваме, всичко останало са дребни конфликти и взаимоотношения“, добави той.

Депутатът е категоричен, че предсрочни избори няма да има.

По думите му, скандалът, довел до оставката на Валери Симеонов като вицепремиер, беше огромна манипулация от телевизиите. Медиите тръгнаха и срещу правителството, защото говорим за няколко милиарда лева, които загубиха от хазартните предавания, каза Касабов.


Не сме провеждали разговори за политически проекти – нито с Петър Москов, нито с друг, добави Касабов. Той е категоричен, че патриотите и Реформаторите са съвсем различни.

Депутатът заяви, че по отношение на промените в Изборния кодекс ще продължат в тази посока. „Ние сме против електронното гласуване, защото там манипулацията е огромна. Големият опит беше в Естония, където на 30% го спират, защото хакерите се включили и обърнали целия вот.
Опасността е голяма, защото ще се включат около 1000 машини“, 
каза Касабов. Той е категоричен, че тези, които знаят български език, трябва да гласуват, които не знаят - да се спасяват.

Депутатът припомни, че оградата по границата беше големият принос на патриотите и на НФСБ и благодарение на нея в момента почти няма бежанци.

По отношение на линията Русия – САЩ и енергийните проблеми на България, Касабов заяви, че няма нужда да страдаме и да бъдем заложници. „Имаме огромно находище газ - "Хан Аспарух", което румънците експлоатират, в Силистар има нефт. Не ни трябва тръбата на Турски поток. Трябва да използваме нашите ресурси и да кажем "Стига!". Да не забравим, че руснаците с години ни продаваха три пъти по-скъпа газ, отколкото на Германия. Защо така, нали сме братя“, попита риторично Валентин Касабов.